Het laatste nieuws

Welkom bij Het Huis van Asporaat, Rajae El Mouhandiz!

08/06/2018

Welkom bij Het Huis van Asporaat, Rajae El Mouhandiz! Als nieuwe maker, ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, werkt Rajae aan een nieuw signatuur binnen muziektheater en het produceren van haar solovoorstelling Thuis, Ontheemd #2. “Wij werken met vooruitstrevende makers die inclusief werken. Rajae is een exeptioneel talent die perfect past binnen deze filosofie”, aldus Kenneth Asporaat.

Rajae El Mouhandiz
Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk maakte zij voor KRO Recht uit het Hart.
Rajae initieerde vanuit Ierland en New York de theaterproductie Hijabi Monologen NL. Deze werd door Fonds voor Cultuurparticipatie genomineerd voor een Gouden C. In 2017 maakte zij de onderzoeksvoortelling Thuis, Ontheemd. Rajae staat de afgelopen 9 jaar, vanwege haar bijdrage in de kunsten, op de lijst van “de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld.” Ook is ze een Ariane de Rothschild Fellow.

Thuis, Ontheemd #2
Rajae El Mouhandiz voert je in haar solovoorstelling mee naar bijzondere plekken en momenten in haar leven met verhalen, muziek en prachtige beelden.

Een verhaal over de ruimte die een vrouw mag en kan innemen. Over wilskracht en geloven in jezelf. Over Rajae’s worsteling met zelfacceptatie en de lessen die zij leerde toen zij op vijftienjarige leeftijd besloot huis en haard te verlaten om artiest te worden. Ook vertelt ze openhartig over hoe het is en voelt om midden in een steeds harder gevoerd debat te staan over migratie, religie, vrouwenrechten en andersdenkenden. Een voorstelling die boeit en bindt. Inspirerend en herkenbaar voor iedereen, jong en oud!

Vanaf 8 december tourt Rajae met Thuis, Ontheemd #2 door Nederland. Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

meer nieuwsOntdek de laatste nieuwtjes