Het laatste nieuws

Romano Haynes te zien op De Parade

09/05/2018

Na zijn succesvolle theatertour speelt Romano Haynes The Seed of Life op De Parade in Rotterdam (4 tm 8 juli) en Amsterdam (22 tm 27 augustus). Volkskrant (****): ‘Moeiteloos paart hij seks, kracht en geweld aan kwetsbaarheid en poëzie, in een volmaakte solo over zijn Kaapverdische en Surinaamse roots.’

The Seed of Life
In de voorstelling The Seed of Life wordt Romano opnieuw geboren. Met een nieuwe blik op het leven gaat hij zijn eigen levensloop langs. Op basis van gesprekken met zijn moeder begint hij bij het zaadje, naar een boom met vruchten en alles daartussenin. Een vader die vlucht en verdwijnt. Een alleenstaande moeder die een man opvoedt. De strijd die is geleverd, de patronen die zijn doorbroken, de lessen die zijn geleerd.

Theaterfestival De Parade
Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. De tournee start in Rotterdam en gaat vervolgens langs Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Foto: Neeltje de Vries | Tekst, concept & spel: Romano Haynes | Zang: Yorlenie Delgrado Faria | Regie: Tjon Rockon | Lichtplan: Dennis Vooren

meer nieuwsOntdek de laatste nieuwtjes